Dahl makhani – Tradiční indické jídlo

Hodnocení receptu:
Dahl makhani – Tradiční indické jídlo

Dal Makhani, indická lahoda plná bohatých chutí! Černé čočky a fazole se kouzelně spojují v másle, obalené v aromatických kořeních a zalité krémovou smetanou. Tento jemný pokrm vás přenese do světa indických lahůdek přímo u vás doma. Vařte a užívejte si výjimečnou chuť!

Pro 4 budeme potřebovat:

  • 1250g Čočka černá beluga
  • 2100g Malá fazole
  • 34PL Ghí (máslo)
  • 43 Stroužky česneku
  • 5500g Rajčatový protlak
  • 6100 ml Smetana ke šlehání
  • 7Garam masala koření
  • 8Chilli dle preferencí
  • 9Keltská sůl
Pozadí receptu

Postup přípravy

  • 1Čočku s fazolí důkladně omyjeme a necháme nabobtnat ve vodě přes noc (7 hodin).
  • 2Přebytečnou vodu vylijeme, luštěniny důkladně opláchneme, zalijeme dostatkem filtrované vody a přivedeme k varu.
  • 3Na povrchu se začne tvořit pěna, odebereme ji.
  • 4Vaříme 40 minut, v pravidelných intervalech promícháme.
  • 5V druhém hrnci rozpustíme ghí, přidáme doň česnek, pražíme 2-3 minuty nakonec přidáme chilli.
  • 6Do směsi přimícháme protlak, osolíme dle chuti.
  • 7Připravenou omáčku smícháme s čočkou.
  • 8Směs dochutíme solí, garam masala a chilli.
  • 9Přidáme smetanu, přivedeme k varu a podáváme.
  • 10Podáváme s rýží nebo kuskusem.
Pozadí receptu

Užitečné tipy

  • 1Pro lepší hustotu omáčky můžeme uvařenou čočku rozmačkat.
Pozadí receptu

Přejeme dobrou chuť!

Produkty použité v receptu

  • keltska sul prirodni morska raw seda celtic

    Keltská Mořská Sůl RAW 1Kg

    189 

Podobné recepty

Lososový burger

Lososový burger

  • 15 min
Coffee Energy Booster

Coffee Energy Booster

  • 15 min
Supervýživné proteinové smoothie

Supervýživné proteinové smoothie

  • 15 min
Pravé Japonské SUSHI

Pravé Japonské SUSHI

  • 45 min