Hovězí vývar

Hodnocení receptu:
Hovězí vývar

Hovězí vývar je lahodná polévka s hovězím masem, kořenovou zeleninou a bylinkami, vytvářející hřejivý, bohatý na nutrienty pokrm.

Pro 6 budeme potřebovat:

  • 1Hovězí žebra s masem
  • 2150g Mrkev
  • 3300g Petržel
  • 4300g Celer
  • 5100g Cibule
  • 61 Kedlubna
  • 7Keltská sůl
  • 8Bobkový list
  • 9Pepř
  • 10Bylinky

Postup přípravy

  • 1Maso a kosti důkladně opláchneme pod tekoucí vodou.
  • 2Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme pod pokličkou přibližně 6 hodin na mírném plamenu.
  • 3Nedopustíme, aby polévka silně vřela, zakalila by se.
  • 4Během vaření sbíráme vznikající pěnu naběračkou.
  • 5Zeleninu důkladně omyjeme a oloupeme.
  • 6Omytou a nakrájenou zeleninu a koření přidáme 1 hodinu před dokončením vývaru.

Užitečné tipy

  • 1Mrkve se dává míň jako celeru a petržele, protože po ní vývar sládne.
  • 2Čím dýl vývar vaříme, tím je kvalitnější. Pro kvalitní vývar doporučujeme vařit maso minimálně 7-8 hodin.

Přejeme dobrou chuť!

Produkty použité v receptu

  • keltska sul prirodni morska raw seda celtic

    Keltská Mořská Sůl RAW 1Kg

    189 

Podobné recepty

Coffee Energy Booster

Coffee Energy Booster

  • 15 min
Dahl makhani – Tradiční indické jídlo

Dahl makhani – Tradiční indické jídlo

  • 45 min
Supervýživné proteinové smoothie

Supervýživné proteinové smoothie

  • 15 min
Pravé Japonské SUSHI

Pravé Japonské SUSHI

  • 45 min