Kapustnica

Hodnocení receptu:
Kapustnica

Kapustnica je lahodná tradiční polévka s výrazným a chutným aromatem. Její výhody spočívají v nízkém obsahu tuku, bohatství vlákniny a obsahu vitamínů z kyselé kapusty a hub, což ji činí nejen chutnou, ale i lehkou a zdravou volbou pro stravování.

Pro 4 budeme potřebovat:

  • 1500g Kysané zelí
  • 250g Žampiony
  • 3250g Brambory
  • 4Sušené švestky
  • 51 PL Mletá sladká paprika
  • 63 Bobkové listy
  • 7Kmín
  • 8Keltská sůl

Postup přípravy

  • 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme vařit s bobkovým listem.
  • 2Vodu z kysaného zelí vymačkáme do misky zvlášť, následně můžeme použít na dochucení polévky.
  • 3Kysané zelí přidáme už k téměř uvařeným bramborám, přisypeme nadrobno nakrájené houby.
  • 4Osolíme, přidáme mletou sladkou papriku, kmín, dle chuti vodu z kysaného zelí.
  • 5Ztlumíme plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme cca 20 minut.

Užitečné tipy

  • 1Pro zvýraznění chutě a žlutší barvu můžeme dochutit štipkou kurkumy.
  • 2Na konci vaření můžeme přimíchat sušené švestky.

Přejeme dobrou chuť!

Produkty použité v receptu

  • keltska sul prirodni morska raw seda celtic

    Keltská Mořská Sůl RAW 1Kg

    189 

Podobné recepty

Coffee Energy Booster

Coffee Energy Booster

  • 15 min
Dahl makhani – Tradiční indické jídlo

Dahl makhani – Tradiční indické jídlo

  • 45 min
Supervýživné proteinové smoothie

Supervýživné proteinové smoothie

  • 15 min
Pravé Japonské SUSHI

Pravé Japonské SUSHI

  • 45 min