Makové mléko

Hodnocení receptu:
Makové mléko

Makové mléko je rostlinná alternativa kravského mléka plná vápníku s typickou chutí máku. Je vhodné pro vegany i pro osoby s intolerancí laktózy nebo alergii na mléko. 

Pro 4 budeme potřebovat:

  • 1Mák modrý
  • 2Filtrovaná voda

Postup přípravy

  • 1Mák namočíme do vody alespoň na 12 hodin.
  • 2Nabobtnalý mák pořádně propláchneme studenou vodou.
  • 3Vložíme mák do mixéru a zalijeme filtrovanou vodou v poměru 1:3.
  • 4Mixujeme minimálně 2 minuty.
  • 5Mléko přecedíme přes jemné síto.
  • 6Mléko můžeme pít hned nebo skladovat v lednici v uzavřené nádobě.

Užitečné tipy

  • 1Mléko v lednici vydrží čerstvé 3 dny.
  • 2Čím dýl mák mixujeme, tím více živin se uvolní.
  • 3Zbylý mák můžeme použít jako ingredienci do pečení nebo přimíchat do jogurtu.

Přejeme dobrou chuť!

Produkty použité v receptu

  • Aquaphor Prestige bila

    Filtrační konvice Aquaphor PRESTIGE s indikátorem Bílá

    390 

Podobné recepty

Coffee Energy Booster

Coffee Energy Booster

  • 15 min
Dahl makhani – Tradiční indické jídlo

Dahl makhani – Tradiční indické jídlo

  • 45 min
Supervýživné proteinové smoothie

Supervýživné proteinové smoothie

  • 15 min
Pravé Japonské SUSHI

Pravé Japonské SUSHI

  • 45 min